ნაკლებად ტკბილი, უცხო და სასიამოვნო ფსტის ტორტი მკითხველისაგან
ნაკლებად ტკბილი, უცხო და სასიამოვნო ფსტის ტორტი მკითხველისაგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ცხვება დაახალოებით 20- 24 სმ დიამეტრის ფორმაში, თუ ფორმა მაღალი გაქვთ შეგიძლიათ ერთად გამოაცხოთ, თუ ჩემსავით დაბალი ფორმა გაქვთ, უმჯობესია რეცეპტი შუაზე გაყოთ ზუსტად და ორი ფენა დააცხოთ“  – ნატა ფხაკაძე. მკითხველების სხვა რეცეპტების ანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 8 ცალი
  • შაქარი - 230 გრ
  • ფქვილი - 210 გრ
  • ფიშტა - 100 გრ
  • ვანილი
ინგრედიენტები კრემისთვის
  • კრემყველი - 500 გრ
  • ცივი ნაღები - 500 გრ
  • შაქრის პუდრა - 100 გრ
ინგრედიენტები შიგთავსისთვის
  • ფიშტა - 200 გრ
  • შესქელებული რძე - 1 ქილა
მომზადების წესები

ამოიყვანეთ ცილა, დაამატეთ შაქარი, კვერცხის გული, ვანილი, ფიშტა და ნელა მოურიეთ ფქვილთან ერთად. გამოაცხვეთ 160-170 გრადუსზე, დაახლოებით 40 წუთით, ან მეტი დროით, გააჩნია ღუმელს. 

ნაღები და პუდრა ამოიყვანეთ და დაამატეთ კრემყველი.

ფიშტას შიგთავსისთვის: 200 გრამი წვრილად დაფშვნილი ფიშტა და 1 ქილა შედედებული რძე გადაურიეთ ერთმანეთში.

ბისკვიტი გაყავით სამ ნაწილად. ამ შემთხვევაში გამოყენებულია 4 ფენა. პირველ ფენას საკონდიტრო პარკით გადაუსვით თხლად კრემი. დანარჩენი ნაწილი ამოავსეთ ფიშტას შიგთავსით. გარედან, დეკორისთვის, შეფერილობითვის კრემს დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი ფიშტას პასტა. 

უგემრიელესი ტორტია, უცხო და რაც მთავარია, არ არის ძალიან ტკბილი. 

ტეგები:
ტორტი ფიშტას ტორტი ნანახია: 92