უგემრიელესი ბაქლავას რულეტი ნიგვზით
უგემრიელესი ბაქლავას რულეტი ნიგვზით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ერთხელ მოვამზადე და გამოვიყენე მზა ფილოს ცომი, მაგრამ არ მომეწონა და გადავწყვიტე მომემზადებინა ფილოს ცომი – თამო მეფიშვილი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი.

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 4 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი - 10 გრ
  • წყალი - 100 მლ
  • რძე - 100 მლ
  • ზეთი - 100 მლ
  • კარაქი - 40 გრ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ძმარი - 1 სკ
  • მარილი - 0.5 ჩკ
  • ნიგოზი - 400 გრ
  • სიმინდის სახამებელი - 400 გრ
ინგრედიენტები სიროფის მოსამზადებლად
  • შაქარი - 1 კგ
  • წყალი - 1 ლიტრა
  • ნახევარი ლიმონი
მომზადების წესები

თასში მოათავსეთ მოცემული ინგრედიენტები, ფქვილი ეტაპობრივად დაუმატეთ, ცომი უნდა იყოს ელასტიური, სამუშაო მაგიდაზე დააყოვნეთ 1 საათით.

ცომი გაყავით 48 ნაწილად. გაბრტყელებისას გამოიყენეთ სიმინდის სახამებელი. სიმინდის სახამებელი დაგჭირდებათ დაახლოებით 400-500გრ.

გააბრტყელეთ სათითაოდ, მოაყარეთ სახამებელი ფენებს შორის, გაბრტყელებულ ცომს დააფარეთ ჩაის ტილო.

ამ შემთხვევაში გამოყენებულია 24 ფენა, რულეტისებური ფორმის მისაღებად.

ცომზე გადაანაწილეთ დაქუცმაცებული ნიგოზი და გადაახვიეთ რულეტივით, დაჭერით სასურველ ზომაზე.

კარაქი გაადნეთ და მოასხით უკვე ფორმაზე განაწილებულ მასას.

გამოაცხვეთ მაღალ ტემპერატურაზე, შეწითლებამდე. სიროფი მოადუღეთ ნელ ცეცხლზე, 25 წუთის განმავლობაში. გამოყენებისას აუცილებლად უნდა იყოს ცივი.