თურქული ორცხობილა „კურაბიე“ – მსხალის ფორმით
თურქული ორცხობილა „კურაბიე“ – მსხალის ფორმით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

თურქული დესერტი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრის – მედეა იობაშვილის რეცეპტით. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • კარაქი ან მარგარინი - 250 გრ
  • ზეთი - 100 გრ
  • მაწონი - 2 სკ
  • შაქრის პუდრა - 100 გრ
  • გამაფხვიერებელი – ნახევარი შეკვრა
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • ფქვილი - 5 ჭიქა
  • მწვანე საღებავი – სურვილისამებრ
ინგრედიენტები შიგთავსისთვის
  • ვაშლი - 3 ცალი
  • შაქრის პუდრა - 100 გრ
  • წვრილად დაჭრილი ნიგოზი - 100 გრ
  • ქიშმიში - 100 გრ
  • დარიჩინი - 1 ჩკ
  • 20 ცალი მიხაკის მარცვლები ან კბილის ჩხირი ყუნწის გასაკეთებლად
მომზადების წესები

გახეხილი ვაშლი მოათავსეთ ტაფაზე, დაუმატეთ შაქრის პუდრა, მოთუშეთ, დაუმატეთ ნიგოზი და ქიშმიში. სულ ბოლოს დარიჩინი და გადმოდგით გასაცივებლად.

მოამზადეთ ცომი: ღრმა ჭურჭელში მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი, აურიეთ და ნელ–ნელა დაამატეთ ფქვილი. მოზილეთ რბილი ცომი. გაყავით 20 ტოლ ნაწილად. ჩააღმავეთ თითით ისე, როგორც სურათშია, ჩადეთ შიგთავსი და მიეცით მსხლის ფორმა.ზემოდან მიხაკის მარცვლებით ან კბილის ჩხირებით გაუკეთეთ ყუნწები.

გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, ოდნავ შეწითლებამდე. გააცივეთ, მოაყარეთ ზემოდან შაქრის პუდრა, გააფორმეთ ფოთლებით, სურვილისამებრ.