„კრემი მყარია და გარედან გასალესად, ან ყვავილების დასასმელად ძალიან კარგია“ – მარტივი კრემის რეცეპტი, მკითხველისაგან
„კრემი მყარია და გარედან გასალესად, ან ყვავილების დასასმელად ძალიან კარგია“ – მარტივი კრემის რეცეპტი, მკითხველისაგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მარი კიკნაძე, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრია, რომელიც ყოველთვის გვაოცებს თავისი შემოქმედებით, რჩევაც გაგვიზიარა დესერტის გასაფორმებლად. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • თეთრი შესქელებული რძე - 1 ცალი
  • კარაქი - 250 გრ
  • ვანილი – სურვილისამებრ
  • გამდნარი თეთრი შოკოლადი - 200 გრ
მომზადების წესები

საუკეთესო ვარიანტი განაშია, მაგრამ ლოდინი სჭირდება. ამიტომ, ჩვეულებრივ ცივ კრემს დაუმატეთ გამდნარი თეთრი შოკოლადი.

შესქელებულ რძე, კარაქი და ვანილი მიქსერით კარგად ათქვიფეთ და დაუმატეთ გამდნარი, თეთრი შოკოლადი. არ უნდა იყოს ძალიან ცხელი. ამოყვანილ კრემს შურიეთ და დიდხანს აღარ უნდა თქვეფა.

თეთრი შოკოლადის დამატება აჭრილი კრემისთვისაც ძალიან კარგი გამოსასწორებელი საშუალებაა.

საკონდიტრო მაგიდა და შპატელი დაგეხმარებათ უფრო იდეალურად გაასწორეთ გვერდები. როცა შიდა კრემს წაუსვამთ ტორტს, დააყოვნეთ საყინულეში,1საათით, გაგიადვილდებათ დაკრემვა გარედან.

ოქროსფერი ფერი კანდულინითაა შეღებილი, რომლიც სპირტში იხსნება. ასევე იყიდება მშრალი კანდულინი სპრეი, ბურთები და ნახევარსფეროები, შოკოლადისა, სპეციალურ სილიკონის მოლდებში დამზადებული.