„უგემრიელესი გამოვიდა, თან ფერადი“ – ქადები ქიშმიშით, ცუკატებითა და ნიგვზის გულით
„უგემრიელესი გამოვიდა, თან ფერადი“ – ქადები ქიშმიშით, ცუკატებითა და ნიგვზის გულით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი, რომელიც ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა, ელგა ტაბატაძემ გაგვიზიარა, ნამდვილად ღირს ცდად. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები ცომისთვის
  • მაწონი - 0.5 ლიტრი
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • ფქვილი - 200 გრ
  • გამაფხვიერებელი - 10 გრ
  • კარაქი - 250 გრ
  • ვანილი
ინგრედიენტები შიგთავსისთვის
  • კარაქი - 100 გრ
  • ქიშმიში - 100 გრ
  • ცუკატები - 100 გრ
  • ნიგოზი - 100 გრ
  • ფქვილი - 200 გრ
  • შაქარი - 400 გრ
  • გამაფხვიერებელი - 10 გრ
მომზადების წესები

გაყინული კარაქი გახეხეთ სახეხზე, დაამატეთ 5 ჭიქა ფქვილი და კარგად გააფხვიერეთ. ორი კვერცხი ათქვიფეთ, დაუმატეთ მაწონი, გამაფხვიერებელი, ვანილი, მოზილეთ მაგარი ცომი და 10 წუთით შედგით საყინულეში, სანამ ქადის გულს გააკეთებთ.

კარაქი, შაქარი და ფქვილი გააფხვიერეთ, დაუმატეთ ვანილი, გამაფხვიერებელი.

ცომი გაყავით ორ ნაწილად, გააბრტყელეთ დიდ ზომაზე, ასევე ქადის გული ორ ნაწილად. ერთს მოაყარეთ ქადის გული, ქიშმიში, ცუკატი, ნიგოზი, გადაახვიეთ და დაჭერით ჭარხლის საჭრელით, ზემოდან წაუსვით რძე და კვერცხის გული. მეორე ფენა გამოაცხვეთ მარტო ქადის გულით.

გამოაცხვეთ კალაკადაფენილ ფორმაზე,180 გრადუსზე.