კიდევ ერთი საგაზაფხულო დესერტი – უგემრიელესი ჟელე მარწყვით
კიდევ ერთი საგაზაფხულო დესერტი – უგემრიელესი ჟელე მარწყვით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

არ წყდება მარწყვის დესერტების რეცეპტები. ამჯერად, მარწყვის ჟელეს რეცეპტი, ჩვვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა, ლელა ფიფიამ გაგვიზიარა. მითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში.

ინგრედიენტები

  • ორცხობილა - 400 გრ
  • გამდნარი კარაქი - 100 გრ
  • გამდნარი კარაქი - 100 გრ
  • ჟელატინი - 120 გრ
  • წყალი - 200 გრ
  • არაჟანი - 500 გრ
  • შაქარი - 300 გრ
  • რძე - 200 გრ
  • მარწყვი - 400 გრ
  • შაქარი - 200 გრ
მომზადების წესები

ძირისათვის დავფქვით ორცხობილა, დაუმატეთ გამდნარი კარაქი და კარგად აურიეთ. შემდეგ მოათავსეთ ფორმაში და მაცივარში გააჩერეთ ნახევარი საათით.

ჟელატინს დაასხით ცივი წყალი (ადუღებული და გაციებული ) და დატოვეთ 1საათით.

არაჟანს დაუმატეთ შაქარი და რძე. დადგით ნელ ცეცხლზე. შაქარი რომ დადნება, დაამატეთ 60 გრამი დალბობილი ჟელატინი, როცა გალღვება გადმოდგით და 10 წუთის შემდეგ ჩაასხით ფორმაში. შედგით მაცივარში, სანამ არ გამყარდება.

მარწყვი დაშაქრეთ, მარწყვისგან და შაქრისაგან მოადუღეთ კომპოტი. ამ წვენში დაამატეთ დარჩენილი 60 გრამი ჟელატინი და დადგით ნელ ცეცხლზე. როცა ჟელატინი გადნება, გადმოიღეთ და 10 წუთის შემდეგ დაასხით თეთრ ფენას.

კარგად გამაგრების შემდეგ, დააწყვეთ ზედ ლამაზად მარწყვები და დაასხით წითელი ფერის ჟელატინი. სულ ეს არის.

ტეგები:
დესერტი ჟელე მარწყვის ჟელე ნანახია: 118