ქათმის ფილე სოკოს სოუსით
ქათმის ფილე სოკოს სოუსით
დრო 30წთ
ულუფა 2
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ოხრახუში
  • თეთრი ღვინო - 50 მლ
  • ნაღები 20%-იანი - 200 გ
  • სოკო - 150 გ
  • ქათმის ფილე - 2 ცალი
  • მარილი და პილპილი
  • ხახვი - 1
მომზადების წესები
ქათმის თითოეული ფილე ორად გადავჭრათ, მოვასხათ ლიმონის წვენი და დავა
მარინადოთ  30 წუთი მინიმუმ. შეიძლება 1 ღამითაც. ტაფა გავაცხელოთ და ცოტაოდენ ზეთში შევწვათ ფილე ორივე მხრიდან. ცეცხლი ჯერ მაღალი უნდა იყოს, ხორცის გადაბრუნების შემდეგ კი დავუწიოთ, ასე წვენს უკეთ შეინარჩუნებს.

ხორცის ამოღების შემდეგ იგივე ტაფაში დაჭრილი ხახვი და სოკო მოვშუშოთ, წვენს რომ დაიშრობს და დაიბრაწება,  დავასხათ 50 მლ  ღვინო, წამოდუღების შემდეგ მოვასხათ ნაღები. ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე ორიოდე წუთით, შემდეგ დავამატოთ მარილი, პილპილი, ოხრახუში და მიღებული სოუსი მოვასხათ ქათმის ფილეს