ყველასათვის საყვარელი „სენდვიჩის“ ნაყინის მარტივი მომზადების რეცეპტი
ყველასათვის საყვარელი „სენდვიჩის“ ნაყინის მარტივი მომზადების რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მოცემული, მასით გამოდის 9 ცალი სენდვიჩის ნაყინი - თამო მეფიშვილი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • რძე - 1 ლიტრა
  • შაქარი - 250 გრ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • კარაქი - 100 გრ
  • სიმინდის სახამებელი - 3 სკ
  • ვანილი - 2 ცალი
მომზადების წესები

 

ცხელ რძეში გახსენით სიმინდის სახამებელი, კვერცხის გული და 2 ს/კ შაქარი, ურიეთ განუწყვეტლივ, როდესაც წამოდუღდება, გადმოვდგით ცეცხლიდან, ( არ აადუღოთ) დაუმატეთ კარაქი და ვანილი, გადაიტანეთ ჯამში და გააცივეთ.

 

ცალკე, ორთქლის აბაზანაზე, მოათავსეთ კვერცხის ცილა და შაქარი, ურიეთ განუწყვეტლივ, შაქარი რომ გადნება, გადმოდგით ორთქლის აბაზანიდან და ათქვიფეთ, მიღებულ ბეზეს შეურიეთ ცივი ფაფა და ათქვიფეთ.

 

ცალკე აიღეთ ფორმა, გადაანაწილეთ ორცხობილები, გადაიტანეთ მასა და ზემოდანაც მოაწყვეთ ორცხობილებს, მოათავსეთ საყინულეში, 7 საათით.