„ჩემი ბებო აკეთებდა ასე და მეც მასავით ვაკეთებ“ – მაწყვის ჯემის რეცეპტი ელგა ტაბატაძესგან
„ჩემი ბებო აკეთებდა ასე და მეც მასავით ვაკეთებ“ – მაწყვის ჯემის რეცეპტი ელგა ტაბატაძესგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მარწყვის გამოყენების კიდევ ერთი მეთოდი ჩვენი მკითხველისაგან. სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში.

ინგრედიენტები

  • მარწყვი - 1 კგ
  • შაქარი - 1 კგ
მომზადების წესები

გაასუფთავეთ მარწყვი, დააყარეთ ფენა–ფენა შაქარი, დატოვეთ მთელი ღამით, დილით 25 წუთით წამოადუღეთ, თან მოქაფეთ. როდესაც გაგრილდება, გახეხეთ თუშფალანგზე, ისევ წამოადუღეთ 30 წუთით, ასე გაიმეორეთ 2–ჯერ, დაბალ ტემპერატურაზე და ცხელივე ჩაასხით ქილებში.

სასწაული გამოდის, გემრიელად მიირთვით!