დიტრიხას პიცა წითელი დოლის ფქვილით, დამბალხაჭოთი და რაჭული ლორით
დიტრიხას პიცა წითელი დოლის ფქვილით, დამბალხაჭოთი და რაჭული ლორით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

პიცა წითელი დოლის ფქვილით, თეთრი სოუსით ბეშამელის ბაზაზე პირშუშხა, ნიორი და დამბალხაჭოთი, რაჭული ლორით, სამეფო ხამანწკი სოკოთი და წიწმატით

ინგრედიენტები

ცომი
  • თეთრი ფქვილი - 400 გ
  • წითელი დოლი - 100 გ
  • საფუარი - 7 გ
  • შაქარი - 7 გ
  • მარილი - 7 გ
  • წყალი - 300 მლ
  • ზეითუნის ზეთი - 7 მლ
სოუსი
  • კარაქი - 50 გ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • ფქვილი - 20 გ
  • კრემყველი - 80 გ
  • რძე - 300 მლ
  • დამბალხაჭო
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

ცომი უნდა ვზილოთ 10 წუთის განმავლობაში ძალიან კარგად, თან სულ ვესაუბრებით. შემდეგ  დავასვენებთ 20 წუთით

სოუსი: წვრილად დაჭრილ ნიორს მოვიყვანთ კარაქში, შემდეგ გავურევთ ფქვილს, დაველოდებით შესქელებას და გავაგრძელებთ მოყვანას. დავამატებთ რძეს, გავაგრძელებთ დუღილს,  შემდეგ - კრემყველს. ვაგრძელებთ მორევას. დავუმატოთ ცოტა მარილი, ცოტა პილპილი და ბოლოს - კანგაცლილი დამბალხაჭო წვრილად დაფშხვნილი.

ცომი მზადა, ვაბრტყელებთ, ვუსვამთ  გაციებულ თეთრ სოუსს, თხლად ვაყრით პირშუშხას სეგმენტებად, ვამატებთ დამბალხაჭოსა და მოცარელას ისე, რომ არ გადავტვირთოთ. შემდეგ - რაჭულ ლორს და  სამეფო ხამანწკ სოკოს და ვდებთ ღუმელში. 10 წუთში ვიღებთ და პიცა მზადაა.

ომბალოს ზეთი: ვაბლენდერებთ 30 გ ომბალოს და 60 გ ზეთს, ვასხამთ ქვაბში და პირველი წამოდუღებისთანავე ვთიშავთ. ვწურავთ მარლით ნელა. სათუთად და ზეთი მზადა. ასე შეგიძლიათ ნებისმიერი მცენარის ზეთის მომზადება 

თაფლის ტოპინგი: ვაბლენდერებთ თაფლს, წიწაკას, ნიორს და ანისს. ვაჩერებთ ფერმენტაცისათვის.

მადლობა!
 

ტეგები:
პიცა მასტერშეფი ნანახია: 1895