ატმისა და ქლიავის ტკბილი და ფაფუკი ღვეზელი
ატმისა და ქლიავის ტკბილი და ფაფუკი ღვეზელი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ხილი, გამომცხვარია 24 სმ საცხობ ფორმაში – თამო მეფიშვილი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. 

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 4 ცალი
  • შაქარი - 200 გრ
  • არაჟანი - 150 გრ
  • ზეთი - 150 მლ
  • გამაფხვიერებელი - 10 გრ
  • ვანილი
  • ფქვილი - 350 გრ
  • ატამი
  • ქლიავი
მომზადების წესები

თასში მოათავსეთ კვერცხის ცილა, მწიკვ მარილთან ერთად, გათქვიფეთ, დაუმატეთ შაქარი, კვერცხის გული, არაჟანი, ზეთი, ბოლოს მშრალი ინგრედიენტები. მიღებული მასა მოათავსეთ 24 სმ საცხობ ფორმაზე, ატამი და ქლიავი დაჭერით და მოაწყვეთ.

გამოაცხვეთ 180°ზე, 45 წუთით, მზას მოაყარეთ შაქრის პუდრა, მართლაც უგემრიელესია. 

 

ტეგები:
ღვეზელი დესერტი ატამი ქლიავი ნანახია: 111