ყველაზე ფუმფულა და გემრიელი ფუნთუშები – მკითხველის რეცეპტით
ყველაზე ფუმფულა და გემრიელი ფუნთუშები – მკითხველის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს ფაფუკი რეცეპტი ფატი ალავიძეს ეკუთვნის. შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • თბილი წყალი - 1 ჭიქა
  • თბილი რძე - 1 ჭიქა
  • ზეთი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კვერცხის ცილა - 2 ცალი
  • მარილი - 1 ჩკ
  • ვანილი - 2 ცალი
  • საფუარი - 2 სკ
  • ფქვილი – რამდენსაც შეიზელს
მომზადების წესები

აურიეთ ყველა ინგრედიენტი, მოზილეთ ნაზი ცომი და შეფუთეთ, უნდა ააფუოთ 2 ჯერ და ჩაზილოთ ორჯერვე. მესამედ რომ აფუვდება, ამოიღეთ პატარა გუნდები და დააწყვეთ საცობ ტაფაზე. ჯობის გუნდები ერთმანეთს ოდნავ დააცილოთ, რადგან გუნდა მაღლა აიწევს და განზე ძალიან არ გავა, როდესაც დაალაგებთ, იქაც აფუვდეს 40 წუთით.

შემდეგ გადაუსვით მორჩენილი კვერცხის გული და შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 250 გრადუსზე. ( ტაფაზე მოუსვით ზეთი და მოაყარეთ ფქვილიც) გემრიელად მიირთვით.