უგემრიელესი ნაყინი ნაღებისა და ფხვნილის გარეშე – მზადდება 5 წუთში
უგემრიელესი ნაყინი ნაღებისა და ფხვნილის გარეშე – მზადდება 5 წუთში
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

არანაირი ფხვნილი და კონსერვანტები, მხოლოდ ნატურალური ინგრედიენტებით – Azi Ana ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • არაჟანი - 400 გრ
  • შესქელებული რძე - 200 გრ
  • შოკოლადი - 100 გრ
მომზადების წესები

ცივი არაჟანი და ვანილი ათქვიფეთ საშუალო სიჩქარეზე, 2-3 წუთით, დაამატეთ პორციებად შესქელებული რძე და კიდევ 2 წუთით ათქვიფეთ. ნაყინი მზადაა.

არაჟანი უნდა იყოს ახალი, სქელი, ცივი და არანაირად მჟავე . ჩაასხით კონტეინერში. შედგით მაცივარში, სანამ მოამზადებთ შოკოლადის ჭიქებს.

თუმცა ნაყინი უკვე მზადაა, თუ გსურთ, გაყინეთ და ასე მიირთვით, თუმცა შეგიძლიად ესკიმოდაც აქციოთ:

თუ არ გაქვთ ესკიმოს სილიკონის ფორმები, მაგრამ გინდათ ესკიმო, მაშინ მოამზადეთ ქაღალდის ჭიქები, ოდნავ გადაჭერით თავი, რომ უკეთ მოხსნათ ესკიმოები.

ფუნჯით წაუსვით გალღვობილი შოკოლადი და 2 წუთით გასამყარებლად მაცივარში ჩადეთ.

ნაყინს ზემოდან შოკოლადი მოასხით და ამოურიეთ, რომ შოკოლადი ნაწილაკებად აქციოთ. გამყარებულ შოკოლადიან ჭიქებში ჩაასხით ნაყინი და ჩაარჭეთ ხის ჯოხები. 

ხის ჯოხებით 2-3 ჯერ მოურიეთ ესკიმოებს, რომ ნაყინი თანაბრად გაცივდეს, ყინულის გარეშე.

გამყარებულ და გაყინულ ესკიმოებს შემოახიეთ ქაღალდის ჭიქა და ესკიმოებიც მზადაა. გარედან შოკოლადიანი და შიგნით შოკოლადის ნაწილაკებით.