მარწყვის ნამცხვარი შტროიზელით – თამო მეფიშვილის რეცეპტით
მარწყვის ნამცხვარი შტროიზელით – თამო მეფიშვილის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„საოცრად უგემრიელესია, გირჩევთ მოამზადით. მარწყვი შეგიძლიათ თქვენთვის სასურველი ხილით შეცვალოთ“ – თამო მეფიშვილი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. 

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 6 ცალი
  • შაქარი - 300 გრ
  • მაწონი ან არაჟანი - 250 გრ
  • ზეთი - 200 მლ
  • ფქვილი - 450 გრ
  • გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
  • მარწყვი - 300 გრ
ინგრედიენტები შტროიზელისთვის
  • ფქვილი - 150 გრ
  • შაქარი - 100 გრ
  • ცივი კარაქი - 100 გრ
მომზადების წესები

ათქვიფეთ კვერცხის ცილა, დაუმატეთ დანის წვერით მარილი, შაქარი ეტაპობრივად, შემდეგ კვერცხის გული, არაჟანი და ზეთი, გამორთეთ მიქსერი, ჩააცერით ფქვილი და გამაფხვიერებელი.

გამოსაცხობად გამოიყენეთ 35 სმ ფორმა.

გადაანაწილეთ მასა ფორმაზე, მოალაგეთ მარწყვი და მოაყარეთ შტროიზელი:

ფქვილი, შაქარი და კარაქი კარგად გააფხვიერეთ, მოათავსეთ მაცივარში. შეგიძლიათ შტროიზელი არ მოაყაროთ და ისე გამოაცხოთ, 170-180 გრადუსზე, დაახლოებით 55 წუთით, მზაობა ხის ჩხირით შეამოწმეთ. არომატული და უგემრიელესი ნამცხვარიც მზადაა.