ნიგვზიანი ლობიო ალუბლისა და ტარხუნის გარნირით
ნიგვზიანი ლობიო ალუბლისა და ტარხუნის გარნირით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„ვერ აგიღწერთ გოგოებო, ისეთი გემრიელია“ – ელგა ტაბატაძე, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • ლობიო - 500 გრ
  • ნიგოზი - 100 გრ
  • ახალი ხახვი
  • ქინძი
  • წიწაკა - 1 ცალი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • მარილი
  • უცხო სუნელი
  • ზაფრანა
  • ზეთი - 50 გრ
ინგრედიენტები ალუბლისა და ტარხუნის გარნირისთვის
  • ალუბალი - 500 გრ
  • ტარხუნა - 1 კონა
  • ქინძი – ნახევარი კონა
  • მწვანე წიწაკა
  • მარილი
  • უცხო სუნელი
  • ზაფრანა
  • ზეთი - 50 გრ
მომზადების წესები

მოხარშეთ ლობიო, გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, დაამატეთ ზემოთ ჩამოთვლილი ყველა ინგრედიენტი დააჭერით წვრილად, დაჭრილი ახალი ხახვი, ქინძი კარგად აურიეთ, გააკეთეთ პატარა ლობიოს ბურთულები.

ალუბლის და ტარხუნის გარნირი: 

კურკაგამოცლილი ალუბალი გადაიტანეთ ბლენდერში, დაამატეთ ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტები და დააბლენდერეთ, გადაწურეთ საწურზე და ჩაალაგეთ გემრიელი ლობიოს ბურთები.