საოცრად არომატული და ბაჯაღლოსფერი მუშმალას მურაბა
საოცრად არომატული და ბაჯაღლოსფერი მუშმალას მურაბა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი მზია დათუნაიშვილმა გაგვიზიარა, მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში

ინგრედიენტები

  • ბაშმალა - 6 კგ
  • შაქრის სიროფი - 6 კგ
მომზადების წესები

მოაცილეთ ხილს კურკა, შიგა ფენა გამოცლილს დაასხით შაქრის სიროფი და გააჩერეთ სრულ გაცივებამდე, შემდეგ ისევ წამოადუღეთ და ისევ გააცივეთ. დილით კი სრულ მზაობამდე ადუღეთ, დაბალ ცეცხლზე.

ცხელი არ ჩაასხათ ქილებში, მხოლოდ გაგრილებული ჩაასხით გასტერილებულ ქილებში. მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე და გამორთეთ.

მოაწყვეთ მშრალი სტერილიზაცია, მჭიდროდ მოუჭირეთ ხუფი და მიაბრძანეთ თავის ადგილას.

გამოიყენეთ კექსებში და ყავასთან მარტო ნაყოფია კარგი, ქიშმიშივითაა. კანი არ მოაცალოთ, სიმკვრივის შენარჩუნებისთვის და ზუსტად ეს აქცევს მას ქიშმიშის მსგავსად. თავი და ბოლო მოაჭერით, თავის თეთრი შიგა კანიანად.