დასასხმელი ხაჭაპური - „არ უნდა წვალება, მოზელვა და გაბრტყელება“
დასასხმელი ხაჭაპური - „არ უნდა წვალება, მოზელვა და გაბრტყელება“
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი: ნინო ლომსაძე „გემრიელიას“ ჯგუფიდან

ინგრედიენტები

  • მაწონი - 500 მლ (სოდა და ძმარი გახსენით მასში)
  • კვერცხი - 3 ც
  • ზეთი - 3 სკ
  • მარილი - გემოვნებით
  • ფქვილი - რასაც შეიზელს (უნდა იყოს სქელი არაჟნის სისქის)
  • ყველი - გემოვნებით
მომზადების წესები

ღუმელის ფორმაზე დაასხამთ ცომის ნახევარს + მოაყრით გახეხილ ყველს + ზემოდან ისევ ცომის მეორე ნახევარს მოასხამთ და მოასწორებთ კოვზით. მოათავსებთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 170 გრადუსზე. ოდნავ რომ მოებრაწება ზედა მხარე, წაუსვამთ კვერცხის გულს და ისევ შეაბრუნებთ ღუმელში სრულ მზაობამდე.

თითქმის ნახევარ საათში იყო ეს ყველფერი მზად და თან უგემრიელესი გამოდის!

ტეგები:
ხაჭაპური ნანახია: 5828