წითელი აჯიკა მათთვის, ვისაც ცხარე უყვართ
წითელი აჯიკა მათთვის, ვისაც ცხარე უყვართ
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი: მირანდა ქაჯაია

ინგრედიენტები

  • წითელი წიწაკა, დაღერღილი - 1 კგ
  • ტკბილი წიწაკა - 500 გ (წმინდად დაფქული)
  • ხმელი ქინძი - 200 გ
  • უცხო სუნელი - 300 გ
  • ზეთი - 200 მლ
  • გატარებული ნიორი - 300 გ
  • მარილი - 500 გ
  • მდუღარე წყალი - 2 ლ
მომზადების წესები

წყალი დავასხათ დაღერღილ წიწაკას და გავაჩეროთ 5 სთ ან მთელი ღამე. შემდეგ შევურიოთ ყველა ინგრედიენტი და დავამუშაოთ კარგად.

გავაჩეროთ 2 დღე გარეთ, რამდენჯერმე მოვურიოთ. მზა აჯიკა ბოლოს მოვათავსოთ ქილებში. არის ძალიან კარგი, ვისაც უყვარს ცხარე. ძალიან უხდება კიტრს და პამიდორს.

ტეგები:
აჯიკა ნანახია: 358