„ხელები მეფლობა მოტეხვისას“ - მოამზადეთ ხაჭაპური რძის ცომით
„ხელები მეფლობა მოტეხვისას“ - მოამზადეთ ხაჭაპური რძის ცომით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ტექსტი: ნათია თენაძე

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 4 ჭიქა
  • თბილი რძე - 2 ჭიქა
  • შაქარი - 2 სკ
  • მარილი - 1 ჩკ
  • საფუარი - 10 გ
მომზადების წესები

ჭიქის ზომა: 250 გ

ფქვილის გარდა ყველაფერი გავხსენი ერთმანეთში და ბოლოს დავაცერი ფქვილი. თუ ცომი თხელია, დაუმატეთ ფქვილი (ფქვილის ხარისხზეა დამოკიდებული, როგორი გამოვა). მასა უნდა იყოს მეტად წებოვანი. ბოლოს ზეთიანი ხელით გადავზილე და დაველოდე ამოფუებას. ამ მასით გამოვიდა 3 დიდი ზომის ხაჭაპური.

ასევე შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ლობიანის გულსართით. ამჯერად გამოვიყენე ყველის და კარტოფილის გულსართი და გამოვაცხე 250 გრადუსზე, ზემოდან კი გადავუსვი კვერცხის გულისა და რძის ნაზავი.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
რძე ხაჭაპური ნანახია: 340