„მისგან საოცრად გემრიელი ღვეზელი გამოდის, სინჯეთ“ – გოგრის მურაბის უგემრიელესი რეცეპტი
„მისგან საოცრად გემრიელი ღვეზელი გამოდის, სინჯეთ“ – გოგრის მურაბის უგემრიელესი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა, Azi Ana–მ გაგვიზიარა. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება.

ინგრედიენტები

  • გოგრა - 1 კგ
  • შაქარი - 1 კგ
  • წყალი - 400 მლ
  • მიხაკი სურვილისამებრ
მომზადების წესები

გოგრას მოაშორეთ ქერქი და დაჭერით, დაასხით სოდიანი წყალი (1 ლიტრზე – 1ს.კ. სოდა). გააჩერეთ 4-5 საათით. შემდეგ, გამდინარე წყალში, კარგად გარეცხეთ. გაწურეთ საწურზე.

აადუღეთ სიროფი: 1 კგ. გოგრაზე გამოყენეთ 1 კგ. შაქარი და 400 მლ წყალი. როდესაც სიროფი ადუღდება, გოგრა ჩაყარეთ და 5 წუთის განმავლობაში ადუღეთ. გააცივეთ 4-5 საათით.

მეორე ეტაპი - მოადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, 10 წუთით და ისევ გააგრილეთ 4-5 საათით.

მესამე ეტაპი - ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში და მურაბაც მზადაა.