როგორ მოვამზადოთ ხინკლის პრიალა ცომი და 1 საიდუმლო, რომელსაც რესტორნებში იყენებენ
როგორ მოვამზადოთ ხინკლის პრიალა ცომი და 1 საიდუმლო, რომელსაც რესტორნებში იყენებენ
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 1 კგ
  • მარილი - 1 ჩკ
  • წყალი - 350-400 მლ
მომზადების წესები

ხინკლის ცომის საიდუმლო ინგრედიენტების რაოდენობასა და მოზელვის ტექნიკაშია. ცომი ცოტა წყლით უნდა მოიზილოს, თავიდან იფიქრებთ, რომ არ შეიკვრება, მაგრამ დიდხანს ზელვით სასურველ კონსისტენაციას აუცილებლად მიიღებთ. რაც უფრო ხარისხიანია ფქვილი, მით ნაკლები წყალი სჭირდება.

სასურველია მიღებული ცომი, სულ მცირე, ნახევარი საათით მაცივარში გააჩეროთ.

კიდევ ერთი რჩევა: ხინკალი პირველი 5-6 წუთი მაღალ ცეცხლზე ხარშეთ, შემდეგი 7-8 - დაბალზე.

ერთი საიდუმლო, რომელსაც რესტორნებში იყენებენ: ხინკლის ამოღებამდე ქვაბში 1 ჭიქა ცივი წყალი დაასხით. თითქოს, ისეთი არაფერია, მაგრამ განსხვავებას აუცილებლად შენიშნავთ.

ტეგები:
ცომი ხინკალი ნანახია: 14810