პამიდვრის მურაბა - მოლოდინს რომ გადააჭარბა, ისეთი გემრიელია
პამიდვრის მურაბა - მოლოდინს რომ გადააჭარბა, ისეთი გემრიელია
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი: ნინო შონია

ინგრედიენტები

  • პომიდორი - 3 კგ (გრძელი, სამურაბე)
  • შაქარი - 3 კგ
  • წყალი - 900 მლ
  • დარიჩინის ჩხირი - 1 ც
  • 1 ლიმონის ცედრა
მომზადების წესები

პამიდორი ჩავალაგოთ ღრმა ჭურჭელში, დავასხათ მდუღარე წყალი ისე, რომ დაიფაროს.დავტოვოთ 5 წუთით და შემდეგ გადავიტანოთ ყინულიან ცივ წყალში, გავაჩეროთ ისევ 5 წუთით. შემდეგ კანი გავაცალოთ.

მოვადუღოთ სიროფი: 3 კგ შაქარი 900 მლ წყალი,1 ცალი დარიჩინის ჩხირი და 1 ცალი ლიმონის ცედრა, ეს ყველაფერი როდესაც ადუღდება, ცხელშივე ჩავაწყოთ კანგაცლილი პამიდორი. რომ გაგრილდება, დავდგათ ისევ და დაბალზე ვხარშოთ 1 საათით. შემდეგ ისევ გავაგრილოთ და ხარშვა გავაგრილოთ. ასე გავიმეორეოთ მზაობამდე. შიგადაშიგ ფრთხილად ამოვურიოთ ხის კოვზით. ცხელივე ჩავასხათ ქილებში.

გემრიელად მიირთვით!