გავაკეთე 200 გრამიან ქილებში. თითო ქილაში 3 მარცვალი ბაჰარი, რგოლებად დაჭრილი ნივრის 1 ნაჭერი, წიწაკაც 1 რგოლი. შევავსე შინდით. ქილებს გასტერილება არ უნდა. ვასტერილებ მხოლოდ თავსახურებს. დავასხი სავსე ქილებს მდუღარე წყალი და გავაჩერე 15-20 წთ-ით. იგივე წყალი გადავწურე ქვაბში, ჩავაგდე 1 დაფნის ფოთოლი, შევაზავე 1 ჭ შაქრით, 2 სკ მარილით, 1 ჭ ძმრით - ეს ყველაფერი 2 ლიტრ წყალზე. წამოვადუღე კარგად, დავასხი შინდს და მოვხუფე. სულ ესაა. სასურველია თუ არ გახსნით 2-3 თვის განმავლობაში. გვიან უფრო გემრიელია ჭანჭურით კიდევ უფრო გემრიელი და არომატული გამოდის. გემრიელად მიირთვით!