„ასეთი თათარა მიყვარს, ცხელ-ცხელს, უსწორმასწოროდ რომ დაასხამ თეფშზე და ნიგვზის ლებნებს მოაყრი“ – მკითხველის რეცეპტი
„ასეთი თათარა მიყვარს, ცხელ-ცხელს, უსწორმასწოროდ რომ დაასხამ თეფშზე და ნიგვზის ლებნებს მოაყრი“ – მკითხველის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს მადისაღმძვრელი რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა, ქეთი ხმალაძემ გაგვიზიარა. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • ბადაგი - 1 ლიტრა
  • პურის ფქვილი - 300 გრ
მომზადების წესები

1 ლიტრ ცივ ბადაგში გახსენით პურის ფქვილი. წამოდუღებიდან, 30-35 წუთით, კიდევ გააჩერეთ ცეცხლზე, გამუდმებით ურიეთ, კარგად მოშუშეთ, სანამ თეთრ ბუშტებს არ გაიკეთებს.

თუ ჩურჩხელების ამოვლება გინდათ, მაშინ 1 ლიტრზე 2 ჭიქა ფქვილი (200 გრამიანი) დაგჭირდებათ.

რაც მეტია ბადაგი, დუღილიც შესაბამისად მეტი სჭირდება. გემრიელად მიირთვით. 

ტეგები:
დესერტი ჩურჩხელა თათარა ნანახია: 940