„მინდა გაგიზიაროთ ჩემი ოჯახის ტრადიციული, აჭარული ჰალვის რეცეპტი“ – ნაირა მელაძე
„მინდა გაგიზიაროთ ჩემი ოჯახის ტრადიციული, აჭარული ჰალვის რეცეპტი“ – ნაირა მელაძე
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„ხალვა თეთრი და შავი ფერის კეთდება. მოამზადეთ რომელიც გინდათ, ამ შემთხვევაში, გამოყენებულია მუქი ფერი“ – ნაირა მელაძე, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება,

ინგრედიენტები

  • პურის ფქვილი - 5 ჭიქა
  • მჭადის ფქვილი - 1 ჭიქა
  • შაქრის პუდრა - 3 ჭიქა
  • კარაქი - 500 გრ
  • ზეთი - 1 ჭიქა
  • ვანილი - 2 ცალი
მომზადების წესები

ფქვილი დაყარეთ ტაფაზე, პური და მჭადის ფქვილი ერთად მოხალეთ, სასურველ შეფერილობამდე. შემდეგ, როდესაც ცოტათი შეგრილდება, გაცერით საცერში, ჩაყარეთ თასში და დაამატეთ შაქრის პუდრა, ვანილი და ნუში თქვენი გემოვნებით, თუმცა ტრადიციულ ხალვას არ უმატებენ ნუშს. კარაქი გაადნეთ და ნელთბილი დაასხით ამ მასას. დაამატეთ ზეთიც და ხელით მოზილეთ. 

კოვზით მიეცით სასურველი ფორმა, ან როგორიც გსურთ, ორცხობილების ფორმაც შეგიძლიათ გამოიყენოთ. სულ ეს არის, ძალიან გემრიელია.