მწვადი და სალათა იმუნიტეტიანი გუნდის რეცეპტით
მწვადი და სალათა იმუნიტეტიანი გუნდის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

მწვადი
  • ღორის ხორცი
  • მარილი
სალათა
  • პამიდორი - 1 ც
  • კიტრი - 1 ც
  • გუდა - 15 გ
  • რეჰანი - 15 გ
დრესინგი
  • ქინძი
  • ოხრახუში
  • დიჟონის მდოგვი
  • კახური ზეთი
  • ნიორი
  • ლიმონი
კარამელიზირებული ყურძენი
  • ღვინო - 0.1 ლ
  • შაქარი - 0.025 კგ
  • დაღერღილი წიწაკა - 0.008 კგ
  • ყურძენი - 0.2 კგ
მომზადების წესები

ხორცი დაამარილეთ, ააცვით შამფურზე და შეწვით ნაკვერჩხალზე.

ტაფაზე დაასხით ღვინო, დაამატეთ შაქარი და გახსენით სითხეში. წამოდუღების შემდეგ შედარებით დაბალ ცეცხლზე დაამატეთ ყურძენი და დაღერღილი წიწაკა, მოთუშეთ 5-6 წთ-ის განმავლობაში, თან ურიეთ. 

ჭურჭელში ჩაასხით ზეთი, ჩაყარეთ დაკეპილი ქინძი, ოხრახუში, ნიორი, დაამატეთ დიჟონის მდოგვი, ლიმონი და დანაყეთ ერთად.
დაჭერით კიტრი და პამიდორი სასურველ ზომებად, ჩაყარეთ დაპუტული რეჰანი, მოასხით დრესინგს და ამოურიეთ. გადაიტანეთ ჭურჭელში სალათა, მოაყარეთ გუდის ყველი და კარამელიზირებული ყურძენი.

მწვადი და სალათა მოათავსეთ სასურველ ჭურჭელში და გემრიელად მიირთვით.
 

ტეგები:
მასტერშეფი ნანახია: 474