თათარა კარამელსა და ფხვიერ ცომთან ერთად - იმუნიტეტიანი გუნდის დესერტი
თათარა კარამელსა და ფხვიერ ცომთან ერთად - იმუნიტეტიანი გუნდის დესერტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

თათარა
  • ბადაგი - 1 ლ
  • პურის ფქვილი - 0.2 კგ
კარამელი
  • ნიგოზი - 0.1 კგ
  • ნუში - 0.05 კგ
  • შავი ქლიავის ჩირი - 0.02 კგ
  • გარგრის ჩირი - 0.02 კგ
  • კარაქი - 0.15 კგ
  • შაქარი - 0.05 კგ
  • თაფლი - 0.02 კგ
  • მარილი - 0.005 კგ
  • დაღერღილი წიწაკა - 0.004 კგ
ფხვიერი ცომი
  • ფქვილი - 0.1 კგ
  • კარაქი - 0.04 კგ
  • წყალი - 0.05 ლ
  • გუდა - 0.05 კგ
მომზადების წესები

ბადაგი შეასქელეთ დაბალ ცეცხლზე პურის ფქვილით, თათარას მოსამზადებლად ფქვილი კარგად უნდა გაიხსნას და მოიხარშოს ბადაგში.

წვრილად დაჭერით თხილეული და ჩირეული. სქელძირიან ტაფაში დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ კარაქი, შეურიეთ შაქარი, თაფლი, დაამატეთ მარილი და ღერღილი. შეკარით კარამელი. ბოლოს დაამატეთ დაკეპილი თხილეული და ჩირეული. მასა გადაიტანეთ საცხობ ქაღალდზე და გაშალეთ გასაშრობად.

ტაფაზე გაალღვეთ კარაქი, დაამატეთ ფქვილი, წყალი და გადაურიეთ ერთმანეთში, მიწის ტექსტურას რომ მიიღებს გადმოიტანეთ მასა ჯამში და შეურიეთ დაფშვნილ გუდას.

თათარა გადაიტანეთ სასურველ ჭურჭელში, მოაყარეთ მიწა და დაადეთ კარამელისა და ნუგბარის ჩიფსი, გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
მასტერშეფი ნანახია: 341