„ჯერ სილამაზე დაგატკბობთ და ზამთარში - სიგემრიელე“ - ბულგარულისა და კომბოსტოს მარინადი ელგა ტაბატაძის საფირმო რეცეპტით
„ჯერ სილამაზე დაგატკბობთ და ზამთარში - სიგემრიელე“ - ბულგარულისა და კომბოსტოს მარინადი ელგა ტაბატაძის საფირმო რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი: ელგა ტაბატაძე

ინგრედიენტები

  • ბულგარული წიწაკა – წითელი და მწვანე - 3 კგ
  • სტაფილო - 1 კგ
  • კომბოსტო - 3 კგ
  • დაფნა - 5-6 ფოთოლი
  • ნიახური - 1 თავი
  • ნიორი - 3 თავი
  • შავი პილპილის მარცვლები - 30 გ
  • მარილი - 10 სკ
  • ძმარი - 100 მლ
  • წყალი - 2 ან 3 ლ ადუღებული და გაციებული
მომზადების წესები

გავასუფთავე ბულგარული. წვრილად დავჭერი კომბოსტო, ჩავახეხე სტაფილი, დავამატე წვრილად დაჭრილი მწვანილი და ნიორი, პილპილის მარცვლები, 2 სკ მარილი, კარგად ავურიე ერთმანეთში და გავაჩერე ერთი საათით, რომ კომბოსტო მოიწალოს და ბევრი ჩავიდეს ბულგარულ წიწაკაში.

წიწაკის გული ამოვავსე კომბოსტოსა და სტაფილოს მასით და გადავიტანე ქილაში (წინასწარ 10-ლიტრიან ქილაში ჩავდე დაფნა, ნიორი, ნიახური), მაღლიდანაც დავადე ნიახური, ნიორი, დაფნის ფოთოლი, დავამატე ძმარი, დარჩენილი 8 სკ მარილი გავხსენი ადუღებულ, კარგად გაციებულ წყალში და დავასხი მარინადს. აუცილებლად მოამზადეთ, ჯერ სილამაზე დაგატკბობთ და ზამთარში - სიგემრიელე.

ამ მასალით გამოდის 10-ლიტრიანი ქილა, ცოტა დამრჩა და გადავიტანე 2-ლიტრიან ქილაში.