წიწიბურას კატლეტების რეცეპტი, რომელმაც სოციალური ქსელი დაიპყრო
წიწიბურას კატლეტების რეცეპტი, რომელმაც სოციალური ქსელი დაიპყრო
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი: ეკატერინა ლონგიშვილი

ინგრედიენტები

100გრ. ყველი პილპილი,მარილი მწვანილები ხმელი სუნელები 50 გრ. კარაქი ზეთი
  • წიწიბურა - 300 გ
  • კარტოფილი - 3-4 ც
  • ხახვი - 2 ც
  • კვერცხი - 1-2 ც
  • ყველი - 100 გ
  • მარილი და პილპილი
  • მწვანილების მიქსი
  • ხმელი სუნელი
  • ზეთი შესაწვავად
  • კარაქი - 50 გ
მომზადების წესები

ერთ ჭიქა წიწიბურას დავასხათ 2 ჭიქა წყალი და მოვხარშოთ, დავამატოთ მარილი, 50 გრ. კარაქი გადავურიოთ და გადმოვდგათ.
კარტოფილი და ხახვი გავფცქვნათ. ხახვი დავჭრათ წვრილად შევწვათ ზეთში. კარტოფილი გავხეხოთ, გავხეხოთ ყველიც. თასში ჩავყაროთ წიწიბურა, ყველი, კარტოფილი, შემწვარი ხახვი, ჩავახალოთ კვერცხი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი, მე გამოვიყენე მხოლოდ ოხრახუში. დავაყარე ხორცის სუნელი, პილპილი, მწარე წიწაკა, მშრალი აჯიკა, მარილი. კარგად გადავურიოთ ხელით. გავაკეთოთ კატლეტები, შევწვათ ცხელ ზეთში, საშუალო ცეცხლზე ორივე მხარეს. გამოდის ძალიან გემრიელი კატლეტები. 

 

* თუკი რძის პროდუქტებს არ იღებთ, ყველისა და კარაქის გარეშე მოამზადეთ.

ტეგები:
კატლეტი წიწიბურა ნანახია: 5297