„კარგი დიასახლისების რეცეპტებიდან ამოკრეფილი ნაწილებით „ცოფჯიკა“ ავაწყვე“ - მოამზადეთ საუკეთესო აჯიკა ამ რეცეპტით
„კარგი დიასახლისების რეცეპტებიდან ამოკრეფილი ნაწილებით „ცოფჯიკა“ ავაწყვე“ - მოამზადეთ საუკეთესო აჯიკა ამ რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი: თამუნა გიორგაძე

ინგრედიენტები

  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 5 კგ
  • მწარე წითელი წიწაკა - 0,5 ან 1 კგ
  • ნიორი - 0,5 კგ
  • ზეთი - 750 გ (უსუნო)
  • ტომატის პასტა - 750 გ
  • მარილი, ხმელი ქინძი და უცხო სუნელი - გემოვნებით
მომზადების წესები

ვრეცხავთ და ვასუფთავებთ ბოსტნეულს. წიწაკებს და ნიორს ვატარებთ ხორცსაკეპში, ტომატის პასტას კარგად ვთუშავთ ზეთში და ვამატებთ წიწაკებს, ჯერ ბულგარულს და შემდეგ - მწარეს (მწარესთან მაინც ფრთხილად და მოზომილად ჯობია მოქცევა). 
ცოტა რომ მოითუშება, ვამატებთ ნიორს და მარილს (მარილიც ფრთხილად ქენით) . დუღილის პირას რომ მივა, ვუმატებთ სუნელებს და ვადუღებთ 10 წუთით.  ბოლოს ვასხამთ ქილებში, სულ ესაა. ძალიან გემრიელია, ოღონდ მართლა.

ტეგები:
აჯიკა ნანახია: 526