ფენოვანი ქადების ასორტი - კლასიკური, კრემითა და ჯემით
ფენოვანი ქადების ასორტი - კლასიკური, კრემითა და ჯემით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„1 პორციიდან გამომივიდა 6 გუნდა,  425-430 გრ წონით“ – მარინე აზბარიანი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 2 ცალი
  • ლიმონმჟავა - 0.5 ჩკ
  • მარგარინი - 250 გრ
  • თბილი წყალი - 750 მლ
  • ძმარი - 2 სკ
  • მარილი - 1 ჩკ
  • ფქვილი - 1.5 კგ
ინგრედიენტები წასასმელად
  • მარგარინი - 500 გრ
  • ფქვილი - 60 გრ
მომზადების წესები

ჯამში მოათავსეთ ცომის ინგრედიენტები, დაამატეთ წყალი, ფქვილი და მოზილეთ ფაფუკი ცომი. ჯამიდან გადაიტანეთ ცომი მაგიდაზე და დაამუშავეთ „ცემით“. დაარტყით მაგიდაზე 100ჯერ (ძველებური მეთოდია). რის შემდეგაც,  ცომი უფრო ელასტიური და ერთგვაროვანი ხდება.

 

ცომი გადაანაწილეთ 400-420 გრამიან გუნდებად და შეიტანეთ მაცივარში. 500გრ მარგარინი და 50გრ ფქვილი მოურიეთ ერთმანეთში და გაანაწილეთ ისე, რომ თითო გუნდას 2–ჯერ წაუსვათ. მთელი გაბრტყელების - დაკეცვის პროცესის მანძილზე, ცომი ინახება მაცივარში. 2–ჯერ რომ წაუსვამთ, დაამათავრებთ, მესამეჯერ უბრალოდ გააბრტყელეთ თითო გუნდა, დაკეცეთ და პარკებში შეფუთული შეინახეთ მაცივარში, თუ იმ დღეს არ უნდა გამოაცხოთ – საყინულეში.