„მწნილის ასორტი, ანუ ბოსტნეულის მარინადი ჩემებურად, რომელიც ნამდვილად დაამშვენებს სადღესასწაულო სუფრას“ – მკითხველის რეცეპტი
„მწნილის ასორტი, ანუ ბოსტნეულის მარინადი ჩემებურად, რომელიც ნამდვილად დაამშვენებს სადღესასწაულო სუფრას“ – მკითხველის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„ამ მასით გამოვიდა 4 ქილა 3 ლიტრიანი და ერთი 5 ლიტრიანი მწნილის ასორტი“ – ნაირა მელაძე, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი.

ინგრედიენტები

  • ყვავილოვანი კომბოსტო - 1 ცალი
  • სამწნილე, მოყვითალო წიწაკა - 2 კგ
  • კიტრი - 3 კგ
  • წითელი პომიდორი - 0.5 კგ
  • მწვანე პომიდორი - 3 კგ
  • სტაფილო - 1 კგ
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 5 ცალი
  • ნიახური, ცერეცო, ოხრახუში
  • პატარა კონა ქინძი, ნიორი, ალუბლის ფოთოლი, დაფნა
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები

გარეცხეთ და დაყარეთ საწურზე ბოსტნეული, შემდეგ დაჭერით ფიგურული საჭრელით სტაფილო, მწვანე პომიდორი, ბულგარულები. 

ჩაალაგეთ ქილებში ყველა ბოსტნეული ფენებად, დაამატეთ 3 ლიტრაზე – 3 ს კ მარილი, 1 სკ შაქარი, 1 სკ ძმარი, ან 1 ჩკ ლიმონმჟავა, მწარე წიწაკა, ნიორი, მწვანილები. 

ეს ყველაფერი ჩააწყვეთ ქილებში, დაასხით წყალი და გაასტერილეთ ადუღებიდან 10-15 წუთის განმავლობაში და მოხუფეთ.

თუ ასპირინინს უშვრებით, შეგიძლიათ ადუღებული წყალი დაასხათ ,მოხუფოთ და შეფუთოთ. გემრიელად მიირთვით!