„მიყვარს იდეალი, რომლის ფირფიტებიც არის წელვადი, რომ ,„იღეჭება“, ისეთი...“ - ნახეთ რეცეპტი
„მიყვარს იდეალი, რომლის ფირფიტებიც არის წელვადი, რომ ,„იღეჭება“, ისეთი...“ - ნახეთ რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი ჩვენს ფეისბუქჯგუფის წევრს, ლელა ჩაჩანიძეს ეკუთვნის. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 5 ცალი
  • შაქარი - 200 გრ
  • თაფლი - 4 სკ
  • სოდა ძმრით - 2 ჩკ
  • ვანილი
  • ფქვილი - 4 ჭიქა
  • გატარებული ნიგოზი - 1 ჭიქა
ინგრედიენტები კრემისთვის
  • კარაქი - 250 გრ
  • შესქელებული რძე - 2 ცალი
  • დაბლენდერებული ნიგოზი - 1 ჭიქა
  • ვანილი
მომზადების წესები

5 კვერცხისაგან და 200 გრ შაქრისაგა მოამზადეთ კარგი გოგლიმოგლი. დაამატეთ 3 ს.კ თაფლი, 2 ჩ.კ სოდა ძმრით, ვანილი. ეს ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ. შემდეგ დაამატეთ 4 ჭიქა გაცრილი ფქვილი და მოურიეთ ხელის სათქვეფით. ამ მომზადებულ ცომს დაამატეთ 1 ჭიქა გატარებული, ან დაბლენდერებული ნიგოზი და 1 ს.კ თაფლი.

ცომი დასასხმელია, გაყავით 3 დიდ და ერთ პატარა ნაწილად. საცხობ ფირფიტაზე დააფარეთ კალკა, მოაყარეთ ცოტა ფქვილი და გადმოიტანეთ ცომი. ფქვილიანი ხელით გაიყვანეთ ბოლომდე. ისე ვერ გაიყვანთ. კარგად გახურებულ ღუმელში, მაღალ ტემპერატურაზე ცხვება ძალიან მალე. მოოქროსფერო–მოყავისფრო ფერს მიიღებს და მზადაა.

კრემის მომზადება - 250 გრ კარაქი კარგად ამოიყვანეთ მიქსერით და შეათქვიფეთ 2 ცალი მოხარშული, შესქელებული რძე. დაამატეთ 1 ჭიქა დაჭრილი, ან დაბლენდერებული ნიგოზი და ვანილი. მეოთხე, პატარა ფირფიტა, გამოიყენეთ მოსაფშვნელად.

გემრიელად მიირთვით!