მკვახე პომიდვრს სალათა ელგა ტაბატაძის რეცეპტით
მკვახე პომიდვრს სალათა ელგა ტაბატაძის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„ზამთარი, მკვახე პომიდვრის სალათის გარეშე არ შეიძლება“ – ელგა ტაბატაძე, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. 

ინგრედიენტები

  • მკვახე პომიდორი - 5 კგ
  • სტაფილო - 2 კგ
  • ბულგარული წიწაკა - 2 კგ
  • ხახვი - 1.5 კგ
  • ნიახური - 1 კონა
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ნიორი - 200 გრ
  • შავი წიწაკის მარცვლები
  • მარილი - გემოვნებით
  • უცხო სუნელი - 3 კოვზი
  • ზეთი - 500 გრ
  • ზაფრანა - 1 სკ
  • ძმარი - 200 გრ
  • წითელი წიწაკა - 3 ცალი
მომზადების წესები

პომიდორი ალყა- ალყა დაჭერით, მოაყარეთ მარილი, კარგად აურიეთ და დადგით სანამ სახვა ინგედიენტებს მოამზადებთ.

დანარჩენი ინგედიენტი დაჭერით წვრილად და გრძლად, დაამატეთ ყველა ინგერდიენტი, პომიდორი ხელით გაწურეთ. კარგად აურიეთ, გააჩერეთ სამი საათით, რომ წვენი გამოიღოს, გადაიტანეთ ქილებში, დაასხით თავისივე წვენი, ბოლომდე არ გაავსოთ ქილები (დუღილის დროს გადმოვა). გაუკეთეთ სტერილიზაცია, 20–25 წუთით და შეფუთეთ მთელი ღამით.