გამოდის ხრაშუნა, ნაკლებ მარილიანი და უზომოდ გემრიელი - ჩაინიშნეთ კომბოსტოს მწნილის რეცეპტი
გამოდის ხრაშუნა, ნაკლებ მარილიანი და უზომოდ გემრიელი - ჩაინიშნეთ კომბოსტოს მწნილის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„ამ რეცეპტს ვიყენებ 5 წელზე მეტია და არასოდეს გამფუჭებია. გიზიარებთ 4 კილო კომბოსტოს პროპორციებს“ – თეა კვირკვია. შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • კომბოსტო
  • ნიორი - 2 თავი
  • კამა
  • ნიახური
  • დაფნის ფოთოლი - 6 ცალი
  • ჭარხალი - 3 თავი
  • მარილი
  • შაქარი
  • წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები

გაითვალისწინეთ, 1 ლიტრა წყალზე 1 კოვზი მარილი და ნახევარი კოვზი შაქარი გამოიყენეთ.

კომბოსტო დაჭერით სასურველ ნაჭრებად, ფენა–ფენად მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი მშრალ ჭურჭელში, რაც უფრო პატარა ფენები იქნება, მით უკეთესია. ნიორს გაჭრა არ უნდა, არც მწვანილს (რა თქმა უნდ, სუფთა და მშრალი უნდა იყოს)

შემდეგ, 1 ლიტრ წყალზე დაგჭირდებათ 2.800/3 ლ 1 კოვზი სუფრის მარილი, არასავსე და 1 ლიტრაზე ნახევარი კოვზი შაქარი ბაჰარი. კარგად გახსენით მარილი, შაქარი და დაასხით კომბოსტოს. 

წყალი უნდა იყოს ცივი, გადადუღებული. მჟავე 5 დღეში მზად იქნება. არ რბილდება და წყალიც კი უგემრიელესი აქვს. წიწაკა გემოვნების საკითხია. გემრიელად მიირთვით.