„სამსახურში წასვლამდე ცხობა მოვასწარი...“ - ამ რეცეპტით 60 ცალი იდეალური ეკლერი გამოგივათ
„სამსახურში წასვლამდე ცხობა მოვასწარი...“ - ამ რეცეპტით 60 ცალი იდეალური ეკლერი გამოგივათ
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი ჩვენს ფეისბუქჯგუფის წევრს, ფიქრია შალაშვილს ეკუთვნის. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • წყალი - 4 ჭიქა
  • შაქარი - 3 ჩკ
  • მარილი - 0.5 ჩკ
  • მარგარინი - 400 გრ
  • ფქვილი - 4 ჭიქა
  • კვერცხი - 15 ცალი
მომზადების წესები

 წყალი,შაქარი, მარილი, ონა კრემი დადგით ცეცხლზე, როდესაც ადუღდება, დაამატეთ 4 იგივე ჭიქა გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ზის კოვზით ცომი. შუშეთ დაახლოებით 5 წუთით. შემდეგ გადაიტანეთ თასში და ოდნავ რომ გაგრილდება, დაამატეთ 15 ცალი კვერცხი.

 

გამოაცხვეთ მაღალ ტემპერატურაზე, დაახლოებით 20 წუთით, შემდეგ დაუწიეთ დაბალ ტემპერატურაზე და დატოვეთ იქამდე, სანამ სიპრიალეს არ დაკარგავს, ანუ ცხიმის ბუშტუკები არ გაუქრება ცხობის დროს ცომს.