„არ დაგავიწყდეთ, ფენები უნდა იყოს ძალიან თხელი“ – ყველაზე გემრიელი აჩმის რეცეპტი
„არ დაგავიწყდეთ, ფენები უნდა იყოს ძალიან თხელი“ – ყველაზე გემრიელი აჩმის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრის, ნინო მსხვილიძის რეცეპტი, რომელმაც დაიპყრო დიასახლისების გულები. შემოგვიერთდით თქვენც.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 5 ცალი
  • კარაქი
  • წყალი - 500 მლ
  • ფქვილი - 1500 გრ
  • იმერული ყველი - 1700 კგ
  • რძე
  • კვერცხის გული - 2 ცალი
მომზადების წესები

5 კვერცხი ათქვიფეთ მარილთან და ცოტა გამდნარ კარაქთან ერთად. დაუმატეთ 500 მლ ოთახის ტემპერატურის წყალი. კარგად რომ გახსნით, ნელ-ნელა დაუმატეთ 1.500გრ ფქვილი (უმაღლესი ხარისხის). მიღებული ცომი ჩადეთ აპარატში და კარგად მოაზელინეთ.

შემდეგ, ცომს მიეცით გრძელი ფორმა და დაყავით 9 ნაჭრად. ორი გუნდა, შედარებით მოზრდილები გააკეთეთ.

პირველი და ბოლო ფენა, როგორც იცით, არ იხარშება. ყველა ფენას წაუსვით გამდნარი კარაქი (ფუნჯით) მე-4 და მე-7 ფენას მოაყარეთ ყველი(იმერული).

შედგით ღუმელში და 25 წუთის შემდეგ წაუსვით რძეში გახსნილი 2 კვერცხის გული. შეატრიალეთ ღუმელში, სანამ კარგად არ დაიბრაწება.