უგემრიელესი ჩაქონდრილი მაყვლით, ირაკლი ბერიძის რეცეპტი – ერთად ვიმოგზაუროთ ბავშვობაში
უგემრიელესი ჩაქონდრილი მაყვლით, ირაკლი ბერიძის რეცეპტი – ერთად ვიმოგზაუროთ ბავშვობაში
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი ჩვენს ფეისბუქჯგუფის წევრს – ირაკლი ბერიძეს ეკუთვნის. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება.

ინგრედიენტები

  • საქონლის ნეკნის რბილობი - 500 გრ
  • ინდაურის (ქათმის) გულები - 300 გრ
  • მაყვალი - 300 გრ
  • ხახვი - 500 გრ
  • ზეთი - 300 გრ
  • წითელი ღვინო - 150 გრ
  • ხმელი ქონდარი - 1 სკ
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები

 

ხორცი ააჭერით ნეკნს და გაასუფთავეთ. მარილი, ქონდარი და პილპილი წაუსვით, გააკეთეთ ხვეულა, შეკარით საცხობი ძაფით. მობრაწეთ მთლიანად და გამოაცხვეთ ფოლგაში გახვეული, 180 გრადუსზე,10 წუთის მანძილზე. ხორცის წონა – 300 გრ.

 

ხახვი ალყა-ალყად დაჭერით, მოშუშეთ ნიორთან ერთად, დაუმატეთ ცალკე მობრაწული გულები და დააყარეთ ქონდარი, დაუმატეთ მაყვალი და ღვინო, მარილი და პილპილი, შუშეთ ნელ ცეცხლზე, გამომცხვარი ხორციც დაუმატეთ და გააგრძელეთ მოშუშვა ხუთი წუთით. საოცრად გემრიელია.