ყავისფერი კრაბის წვნიანი – რუსო დაუშვილის რეცეპტით
ყავისფერი კრაბის წვნიანი – რუსო დაუშვილის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ყავისფერი კრაბი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ნიახურის ღერო - 1 ცალი
  • ბულიონი - 1 ლიტრი
  • ქოქოსის რძე - 400 მლ
  • პომიდვრის პასტა - 1 კოვზი
  • ნაღები - 500 მლ
  • დაღერღილი წიწაკა 1/4 ჩკ
  • შავი პილპილი 1/4 ჩკ
  • თეთრი პილპილი 1/4 ჩკ
  • შებოლილი პაპრიკა-¼ ჩაის კოვზი
  • პაპრიკა-¼ ჩაის კოვზი
  • დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი
  • მწიკვი მუსტაკი
  • დარიჩინის ჩხირი - 1 ცალი
  • მიხაკი - 2 ცალი
  • მდოგვის მარცვლები
  • ლემონგრასი - 1 ღერო
  • მარცვლოვანი პილპილი- ½ ჩაის კოვზი
  • კურკუმა- ½ ჩაის კოვზი
  • ჯინჯერი - 10 გრ
  • მარილი - გემოვნებით
  • ცხარე ჩილის სოუსი - 2 სკ
  • ლაიმი ½ წვენი
  • თევზის სოუსი - 1 სკ
  • ბრინჯი - 200 გრ
მომზადების წესები

 

დაჭერით ერთი პატარა თავი ხახვი, ნიახურის ღერო – ძალიან წვრილად და მოთუშეთ კარაქში, სანამ ხახვი არ გამჭვირვალდება, დაამატეთ ცოტა ნაღები და ერთი ჩაის კოვზი პამიდვრის პასტა. 

დაუმატეთ ქოქოსის რძე და ბულიონი (ქათამი, კრაბი), ჩაყარეთ სუნელები, მეოთხედი ჩ.კ თევზის და ჩილი სოუსი, ბოლოს ჩაყარეთ კრაბის მუქი ფერის ხორცი. ნაწილი მუქი ხორცის კი შეურიეთ მოხარშულ ბრინჯს წვრილად დაჭრილ მწვანე ხახვთან, წიწაკასთან და მარილთან ერთად.

ჩაასხით წვნიანი ჭურჭელში, შუაში, ზემოდან მოათავსეთ კრაბის თეთრი დაძენძილი ხორცი, გააფორმეთ მოხალული მდოგვის მარცვლებითა და მწვახე ხახვით.