ნამცხვარი, რომლის გარეშეც საახალწლო სუფრა წარმოუდგენელია - დაუვიწყარი ჩიტის რძე
ნამცხვარი, რომლის გარეშეც საახალწლო სუფრა წარმოუდგენელია - დაუვიწყარი ჩიტის რძე
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი ჩვენს ფეისბუქჯგუფის წევრს, მარინე აზბარიანს ეკუთვნის. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 2 ცალი
  • შაქარი - 130 გრ
  • მარგარინი - 50 გრ
  • რძე - 70 მლ
  • ფქვილი - 160 გრ
  • სოდა - 1 ჩკ
ინგრედიენტები სუფლესთვის
  • კვერცხის ცილა - 120 გრ
  • შაქარი - 280 გრ
  • წყალი - 80 გრ
  • ჟელატინი
  • წყალი - 9 სკ
  • კარაქი - 280 გრ
  • შესქელებული რძე - 130 გრ
ინგრედიენტები მინანქრისთვის
  • შავი შოკოლადი - 200 გრ
  • ნაღები - 150 გრ
მომზადების წესები

 

ძირი შეიძლება იყოს სხვადასხვა ბისკვიტი, ამ შემთხვევაში მომზადებულია რძითა და კარაქით, 24 სმ დიამეტრის ფორმისათვის.

დაიწყეთ სუფლეს მომზადება: 

სუფლე მზადდება იტალიურ მერენგაზე, ანუ მოხარშულ ბეზეზე. მოამზადეთ ეტაპობრივად.

კარაქი ათქვიფეთ კარგად, დაუმატეთ შესქელებული რძე ,ვანილინი.

ჟელატინს დაუმატეთ წყალი, მოურიეთ და დატოვეთ რომ ამოფუვდეს. ( მერენგაში დამატების წინ უნდა გააცხელით ორთქლის აბაზანაზე).

წყლითა და შაქრით მოადუღეთ სიროფი, სქელძირიან ქვაბში. როგორც კი ადუღდება, ჩარეთთ მიქსერი და დაიწყეთ ცილას თქვეფა მწ. მარილთან და ლიმონმჟავასთან ერთად.

სიროფი ადუღეთ 116° - მდე და ცხელ-ცხელი დაამატეთ ცილასთან. მენერგა როცა გამყარდება, დაუმატეთ გამდნარი ჟელატინის მასა, ათქვიფეთ და დაუმატეთ კარაქიანი კრემი, შესქელებული რძით. .1 - 2წუთით ათქვიფეთ და სუფლეც მზადაა. გემრიელად მიირთვით.