გაახურეთ ღუმელი 190 გრადუსზექათამს წაუსვით მარილი და პილპილი. დადეთ ცხაურზე, საშუალო სიმაღლეზე, ქვემოდან შეუდგით თუნუქის ფურცელი.შეწვით 30-35 წუთი, შემდეგ მოამზადეთ გლაზური, რომელსაც ყოველ 10-15 წუთში ერთხელ გადაუსვამთ ხოლმე ფუნჯით წვის დასრულებამდე. გლაზურისთვის ერთმანეთ შეურიეთ შაქარი, ძმარი და ვერმუთი. ყავისფერი შაქრის შეცვლა თეთრითაც შეიძლება.როცა ქათამი მზად იქნება, გადმოიღეტ ტბილ თეფშზე და 5 წუთი დაასვენეთ, შემდეგ დაჭერით.მიიღებთ უგემრიელეს, არომატულ ქათამს მოოქროსფრო-მოწითალო ხრაშუნა კანით