ქათამი ხრაშუნა, ოქროსფერი კანით
ქათამი ხრაშუნა, ოქროსფერი კანით
დრო 80წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ძმარი ბალზამიკო, შავი - 2 ს.კ
  • მშრალი ვერმუთი - 2 ს.კ
  • მარილი და პილპილი
  • ქათამი - 1.5 კგ
  • ყავისფერი შაქარი - 2 ს.კ
მომზადების წესები
გაახურეთ ღუმელი 190 გრადუსზე

ქათამს წაუსვით  მარილი და პილპილი. დადეთ ცხაურზე, საშუალო სიმაღლეზე, ქვემოდან შეუდგით თუნუქის ფურცელი.

შეწვით 30-35 წუთი, შემდეგ მოამზადეთ გლაზური, რომელსაც ყოველ 10-15 წუთში ერთხელ გადაუსვამთ ხოლმე  ფუნჯით წვის დასრულებამდე.

გლაზურისთვის ერთმანეთ შეურიეთ შაქარი, ძმარი და ვერმუთი. ყავისფერი შაქრის შეცვლა თეთრითაც შეიძლება.

როცა ქათამი მზად იქნება, გადმოიღეტ ტბილ თეფშზე და 5 წუთი დაასვენეთ, შემდეგ დაჭერით.

მიიღებთ უგემრიელეს, არომატულ ქათამს მოოქროსფრო-მოწითალო ხრაშუნა კანით
ტეგები:
ქათამი ხორცი ძმარი ბალზამიკო ნანახია: 18065