„მართლა არ ველოდი ისეთი გემრიელი გამომივიდა“ – გოზინაყი თეთრი სეზამის მარცვლებით
„მართლა არ ველოდი ისეთი გემრიელი გამომივიდა“ – გოზინაყი თეთრი სეზამის მარცვლებით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი ჩვენს ფეისბუქჯგუფის წევრს, ელგა ტაბატაძეს ეკუთვნის. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • თაფლი - 1 სკ
  • თეთრი სეზამის მარცვლები - 100 გრ
  • შაქარი - 1 სკ
მომზადების წესები

თაფლი მიიყვანეთ ადუღებამდე ორჯერ და გააცივეთ, მესამედ დაუმატეთ შაქარი და სეზამი ნელ ცეცხლზე შუშეთ, 3–4 წუთით, თან ურიეთ, გადმოიღეთ წყლიან ხის დაფაზე, გააბრტყელეთ, ცოტა რომ შეგრილდება, დაჭერით.