ტორტი „ვიქტორია“ რომელმაც დიდი მოწონება დაიმსახურა – თამო მეფიშვილის რეცეპტით
ტორტი „ვიქტორია“ რომელმაც დიდი მოწონება დაიმსახურა – თამო მეფიშვილის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

სულ გვჭირდება ორი ბისკვიტი, შოკოლადისა და თაფლის. შოკოლადის ბისკვიტი გაჭერით შუაზე. თაფლის ბისკვიტი არ გამიჭრია – თამო მეფიშვილი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. 

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები შოკოლადის ბისკვიტისთვის
  • კვერცხი - ცალი
  • შაქარი - გრ
  • თაფლი - 1 სკ
  • ზეთი - გრ
  • კაკაო - გრ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩკ
  • ფქვილი - გრ
ინგრედიენტები თაფლის ბისკვიტისთვის
  • კვერცხი
  • შაქარი - გრ
  • თაფლი - სკ
  • გატარებული ნიგოზი - სკ
  • ფქვილი - გრ
  • გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
ინგრედიენტები კრემისთვის
  • მოუხარშავი შესქელებული რძე - ქილა
  • მოუხარშავი შესქელებული რძე - სკ
  • კაკაო - სკ
  • კარაქი - გრ
  • ვანილი - 2 ცალი
მომზადების წესები

შოკოლადის ბისკვიტი:

ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და დანის წვერით მარილი დაუმატეთ, შემდეგ შაქარი დაუმატეთ ეტაპობრივად, კვერცხის გული, თაფლი, ზეთი. გამორთეთ მიქსერი და ჩააცერით ფქვილი, კაკაო და გამაფხვიერებელი, მოურიეთ ფრთხილად, გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე, განკუთვნილი არის 24-26 სმ ფორმისთვის, გამოაცხვეთ 170-180°ზე, 45 -50 წთ დაახლოებით.

 

თაფლის ბისკვიტი :

ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაუმატეთ თაფლი, გამორთეთ მიქსერი და შეურიეთ ნიგოზი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი.

გამოაცხვეთ 170-180 გრადუსზე, ორივე წვაზე, 35 წუთით დაახლოებით.

დასანამად შეგიძლიათ გამოიყენოთ რძიანი ყავა, ამ შემთხვევაში დამატებულია ერთი ჭიქა რძე, 1 ს/კ მოუხარშავი შესქ. რძე და დანამეთ.

 

კრემი: 

ოთახის ტემპერატურის კარაქი ათქვიფეთ, დაუმატეთ შესქ.რძე, კაკაო და ვანილი.

კრემი გადაანაწილეთ ფენებზე, მოაყარეთ დაქუცმაცებული ნიგოზი, მორთეთ სურვილისამებრ.

 

 უგემრიელესი, ფაფუკი ტორტიც მზადაა