300გრ შაქარი ჩავასხათ ქვაბში და დაბალ ცეცხლზე გავალღოთ, სანამ მთლიანად კარამელის ფერს მიიღებს და თხევადი გახდება. შემდეგ, 300გრ ადუღებულ წყალს ვამატებთ, ფრთხილად ვურევთ და ვუმატებთ 300გრ შაქარს, ვურევთ, ვადუღებთ. თუ შაქრის ნაჭრები დარჩება, საცერით გადავიტანოთ და ჩავასხათ ეს მასა ჯამში. ცოტათი შეგრილდეს, აქვე ჯამში ვამატებთ კარაქს, სუნელებს, კვერცხის გულებს და სოდას. ვურევთ, ვამატებთ ფქვილს, ვზელთ ცომს. მზა ცომი შევფუთოთ ცელოფნის პარკში და შევინახოთ მაცივარში. ერთი ღამე მაინც. შემდეგ შეგვიძლია გამოვახცოთ ან სახლუკები, ან სხვადასხვა ფორმის ორცხობილები. სახლუკას სახურავი შვეიცარული მერენგაა, ორთქლზე რომ მზადდება (100გრ ცილა+250გრ შაქსრი,1ჩ.კ.ლიმ.წვენი,მწ.მარილი)