მოსახარშად დავადგათ ქვაბით გასუფთავებული და გარეცხილი საქონლის ხორცი. რომ წამოდუღდება, თავიდან გარეცხოთ, ისევ დავადგათ თავიდან და კარგად მოვყარშოთ. შემდეგ, ამოვიღოთ წყლიდან და შევბრაწოთ კარგად. წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვდაღოთ ხორცთან ერთად. როცა შეოქროსფერდება, დავამატოთ გახეხილი პომიდორი და ვშუშოთ, სანამ წვენს არ შეიშრობს. საწურში გატარებული საქონლის ნახარში ცალკე, პატარა ჯამში გავხსნათ საქონლის ნახარშივე გატარებული ნიგოზი, სუნელები, მარილი,წიწაკა და სიმინდის ფქვილი. მიღებული მასა შევურიოთ უკვე ადუღებულ ბულიონს. ამავე დროს, კვაწარახიც (თავისით გაიხსნება). ჩავამატოთ ხორციან მასაში. ვადუღოთ 7-10 წუთიტ, ბოლოს ნიორი ჩავუშვათ, მოვურიოთ და მზად არის.