გოგრის წვნიანი
გოგრის წვნიანი
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • დაფქული წითელი წიწაკა
  • მარილი
  • კარაქი - 1-2 ს.კ
  • რძე - 2 ჭიქა
  • გოგრა, გარჩეული - 350 გ
  • ხახვი - 1
  • გოგრის თესლი, მოხალული
მომზადების წესები
გოგრა კუბებად დავჭრათ, დავასხათ იმდენი წყალი, რომ მხოლოდ დაიფაროს და თავდახურული ცეცხლზე დავდგათ.

ხახვი წვრილად დავჭრათ და კარაქში მოვშუშოთ.

როცა გოგრა დარბილდება, დავუმატოთ ხახვი, რძე, მარილი, წიწაკა და ბლენდერში დავაქუცმაცოთ.

თუ გოგრის მასა სქელი იქნება, გავათხელოთ ადუღებული წყლით სასურველი კონსისტენციის მიღებამდე და ერთხელ კიდევ წამოვადუღოთ.

წვნიანი სუფრაზე გოგრის თესლთან ერთად მივიტანოთ.


გოგრის კრემ-სუპი შეგვიძლია მივირთვათ ბრინზასთან* ერთად  ან არაჟანთან ერთად.


ტეგები:
რძე გოგრა ნანახია: 15301