გააცხელეთ ალუმინის საცხობი 200 გრადუსამდე. ამოსვარეთ კარტოფილი მცენარეულ ზეთში და შეახვიეთ საცხობ ფოლგაში. აცხვეთ იქამდე, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება, დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში. გააცივეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. კარტოფილის გულიდან კოვზით ამოიღეთ მისი დაახლოებით 1/3 ნაწილი. მოათავსეთ ჯამში და დაუმატეთ კარაქი. დაამატეთ პილპილი, მარილი და ყველი. შეავსეთ კარტოფილები მიღებული მასით, გადაუსვით გამდნარი კარაქი და მოაყარეთ წიწაკა. გამოაცხვეთ დამატებით 20-30 წუთის განმავლობაში.