ყაბაყი კარგად გარეცხეთ და დაჭერით ნაჭრებად. ხახვი დაჭერით მეოთხედ რგოლებად, სტაფილო გათალეთ და კარგად გარეცხეთ სალათის ფოთლებთან ერთად. ბულგარული წიწაკა კარგად გარეცხეთ, მოაშორეთ თესლი. დაჭერით წვრილად. ბოსტნეული მოათავსეთ სქელი ფსკერის მქონე ქვაბში. დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი, შაქარი, მარილი და კეტჩუპი. ტომატის პასტა გახსენით წყალში. მიღებული მასა ჩაასხით ქვაბში და აურიეთ. დაახურეთ თავსახური და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთის განმავლობაში. ქვაბში დაამატეთ ძმარი და ნიორი. კარგად აურიეთ და დატოვეთ ღუმელზე კიდევ 5 წუთი. ცხელი სალათი ჩაასხით სტერილიზებულ ქილებში, გადაატრიალეთ და შეახვიეთ საბანში.