ჩაასხით შაქარი და საფუარი თბილ წყალში. ათქვიფეთ სათქვეფით და გააჩერეთ 5-15 წუთი. შემდეგ ფქვილი გაცერით ცალკე თასში. ჩაასხით საფუარის ნარევი. აურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად. მოზილეთ რბილი ცომი. დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 30 წუთის განმავლობაში. როცა ცომი ამოვა, ამოურიეთ და გააჩერეთ კიდევ 20 წუთი. მაგიდაზე ცოტაოდენი ფქვილი დაყარეთ, დაასხით მზა ცომი. გაყავით 5 თანაბარ ნაწილად. გააკეთეთ მრგვალი ფორმები 15-20 სმ დიამეტრით. ტაფაზე დაასხით მცენარეული ზეთი და შეწვით თითოეული ნაჭერი საშუალო ცეცხლზე, დაახლოებით ორივე მხრიდან 2-2 წუთის განმავლობაში.