სომხური ქადა
სომხური ქადა
დრო 80წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - ზემოდან წასასმელად
  • ფქვილი - 80 გ
  • გამდნარი კარაქი - 1-2 ს.კ.
  • შაქარი - 200
  • მაწონი - 250 მლ
  • გულსართისთვის:
  • გამაფხვიერებელი - 1 პაკეტი
  • ფქვილი - 500 გ
  • კარაქი - 200-250 გ
მომზადების წესები
ფქვილი და კარაქი კარგად ავსრისოთ ხელით. დავამატოთ მაწონი, გამაფხვიერებელი და ავურიოთ.
მიღებული  ცომი შუაზე გავყოთ.

დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ ერთმანეთში არეული ფქვილი, შაქარი და გამდნარი კარაქი. შეგვიძლია დავამატოთ გატარებული ნიგოზიც

ცომის კრივე ნაწილი გავაბრტყელოთ, ზემოდან გავანაწილოთ გულსართი, გადავახვიოთ რულეტივით, ზემოდან  წავუსვათ  ათქვეფილი კვერცხის გული
თითოეული  რულეტი დავჭრათ ნაჭრებად, ირიბად და გადავიტანოთ ქაღალდჩაფენილ ტაფაში.
გამოვაცხოთ  180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ ოქროსფერს არ მიღებს.


ტეგები:
ცომი ერბო ნიგოზი კარაქი ქადა ნანახია: 298572